Gepocheerde lentekip

Gepocheerde lentekip

Bereiding

Dit recept voor gepocheerde lentekip lijkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Je laat de kip lekker lang koken en hierdoor wordt ‘ie super mals. Serveer met gekookte aardappel en groenten. 

1. Vul de kip met peterselie en laurier en leg hem in een grote braadpan. Verdeel de aardappels naast en op de kip, en vul de braadpan met water. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

2. Snijd de venkelknol in kwarten, snijd de  schoongemaakte wortels in blokjes en halveer de radijsjes. Voeg de groenten toe aan de kip en laat het geheel nog eens 30-40 minuten zachtjes koken.

3. Haal nu de kip voorzichtig uit de pan en leg hem op een snijplank. Verwijder de botjes – als deze er gemakkelijk uitkomen is de kip goed gaar.

4. Voeg nu de tuinbonen, doperwten en spinazie toe aan de aardappels in de pan, en kook nog 1 minuut tot alle ingrediënten goed warm en gaar zijn. Snijd nu de kip fijn, voeg het vlees toe aan de groenten en breng het geheel op smaak met olijfolie, peper en zout.


 

Voor 4 personen
– 1 hele kip, schoongemaakt, à 2 kg
– 1 bosje verse platte peterselie
– 4 laurierblaadjes
– 350 g nieuwe aardappels, schoongeboend
– 1 venkelknol, venkelgroen bewaren
– 200 g wortels
– 1 bosje radijs, blad verwijderd, schoongemaakt
– 150 g tuinbonen
– 150 g doperwten
– 2 handjes spinazie
– olijfolie
– 1 el zeezout
– Versgemalen peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief