Gembermartini

Gembermartini

Bereiding

Deze bijzondere martini krijgt extra veel smaak door de zelfgemaakte gembersiroop. Heb je siroop over? Gebruik hem dan voor een lekkere alcoholvrije limonade. 

1. Maak de gembersiroop: doe de gember, suiker en 50 ml water in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en giet door een zeef. 

2. Vul een cocktailshaker voor de helft met ijs, voeg de wodka, gembersiroop en het limoensap toe. Knijp het sap uit de geraspte gember boven de shaker. Doe het deksel erop en shake. Giet door een fijne zeef in 2 gekoelde martiniglazen. Garneer met limoenrasp.



 

2 personen

• ijs

• 100 ml wodka

• 40 ml gembersiroop (zie onder)

• rasp en sap van 1 limoen

• stukje gember van 1 cm, fijngeraspt



Gembersiroop

• stukje gember van 4 cm, in dunne plakjes

• 25 g suiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!