Deze bijzondere martini krijgt extra veel smaak door de zelfgemaakte gembersiroop. Heb je siroop over? Gebruik hem dan voor een lekkere alcoholvrije limonade.
1. Maak de gembersiroop: doe de gember, suiker en 50 ml water in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en giet door een zeef.
2. Vul een cocktailshaker voor de helft met ijs, voeg de wodka, gembersiroop en het limoensap toe. Knijp het sap uit de geraspte gember boven de shaker. Doe het deksel erop en shake. Giet door een fijne zeef in 2 gekoelde martiniglazen. Garneer met limoenrasp.
2 personen
• ijs
• 100 ml wodka
• 40 ml gembersiroop (zie onder)
• rasp en sap van 1 limoen
• stukje gember van 1 cm, fijngeraspt
Gembersiroop
• stukje gember van 4 cm, in dunne plakjes
• 25 g suiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.