Voeg dit recept voor gemarineerde tuinbonen maar snel aan je lijstje ‘zondag-prep-favorieten’ toe, want je kunt er echt alle kanten mee op. Serveer ze bij een stukje witvis, als onderdeel van je buddha bowl of zet ze in als topping op een lekkere bruschetta. Als je ze in een luchtdicht potje in de koelkast bewaard, dan kun je er de komende twee weken van genieten.
1. Zet een grote pan met water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Voeg de gedopte tuinbonen toe en kook ze in 1-2 minuten beetgaar. Doe de bonen over in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
2. Doe de uitgelekte bonen samen met de munt, rode peper, citroenrasp en het sap in een kom. Voeg flink wat olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep de gemarineerde tuinbonen in een gesteriliseerde pot. Serveer ze meteen of bewaar het potje luchtdicht afgesloten in de koelkast (ongeveer 2 weken houdbaar).
Voor 3 potjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.