Heb je een borrel of wil je verrassen met een eenvoudig voorgerechtje? Van dit simpele gerechtje van Janny van der Heijden loopt je gasten het water in de mond!
Meng de knoflook en szechuanpeper en strooi dit over de garnalen. Laat ongeveer een halfuurtje intrekken.
Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Schil met een dunschiller 12 mooie dunne
repen van de komkommer.
Leg de komkommerlinten vlak neer, leg bovenaan een blaadje basilicum en hierop een dun plakje gember en dan een grote gemarineerde garnaal.
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
Een tafel vol hapjes? Kijk ook eens bij onze andere spaanse recepten en serveer een glasje Gazpacho.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4-6 personen
Voorgerecht of snack
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.