gemarineerde garnalen

gemarineerde garnalen

Heb je een borrel of wil je verrassen met een eenvoudig voorgerechtje? Van dit simpele gerechtje van Janny van der Heijden loopt je gasten het water in de mond!

Bereiding

Meng de knoflook en szechuanpeper en strooi dit over de garnalen. Laat ongeveer een halfuurtje intrekken.

Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Schil met een dunschiller 12 mooie dunne

repen van de komkommer.

Leg de komkommerlinten vlak neer, leg bovenaan een blaadje basilicum en hierop een dun plakje gember en dan een grote gemarineerde garnaal.

Rol op en steek vast met een cocktailprikker.

Een tafel vol hapjes? Kijk ook eens bij onze andere spaanse recepten en serveer een glasje Gazpacho.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).

Voor 4-6 personen

Voorgerecht of snack

    • 1 teen knoflook, geperst

 

    • flinke mespunt szechuanpeper

 

    • 12 gare grote garnalen (zonder darmkanaaltje en met staart)

 

    • komkommer

 

    • 12 blaadjes (thais) basilicum

 

    • 12 plakjes ingelegde gember

 

    • 12 cocktailprikkers

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine