Geitenkaas-balletjes

Geitenkaas-balletjes

Deze geitenkaasballetjes met olijven en pistachenootjes zijn een schot in de roos wanneer je een tripel gaat schenken – geitenkaas kan namelijk altijd wel een zoetje gebruiken. Omdat we in dit recept geen honing gebruiken, fungeert het bier als honing. Proef maar!

Bereiding

1. Doe de limoenrasp en de gesneden zwarte olijven door de geitenkaas. Prak alles tot 1 geheel. Pak een derde van het mengsel en rol er een balletje van. Pak een olijf en druk die in het balletje. Rol het balletje tot de geitenkaas mooi om de olijf heen zit.  Rol het balletje door de pistachenoten. Doe dit ook met de rest van het mengsel tot je drie balletjes hebt!
 
2. Pak een mooi open glas. Drink hierbij een Affligem tripel. Geitenkaas kan altijd wel een zoetje gebruiken. Omdat we nu geen honing gebruiken fungeert het bier als honing!
 
Eet smakelijk en proost!

Vind je het leuk om bier en food te combineren? Wij ook! En we hebben nu wel een hele goede tip gevonden: de bierbutler-app. Deze app helpt je bij het vinden van de perfecte bier-spijsmatch. Vanavond een stamppotboerenkool met rookworst op tafel? De Bier Butler vertelt je welk (speciaal)biertje er pico bello bij past. Hier kun je de app downloaden – doen, hoor!
 

 

 

Ingrediënten voor 3 stuks:

  • 75 gram geitenkaas
  • 65 gram zwarte olijven
  • Schil van een halve limoen
  • 70 gram pistachenootjes  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief