Gegrilde smokies (schelvis)

Gegrilde smokies (schelvis)

Ingredienten

Met dit recept maak je heel makkelijk lekkere schelvis, ofwel smokies. Volg stap voor stap het recept en geniet van een heerlijk visje uit de (grill)pan. Zo zie je maar, koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. 

1 Maak de kruidenboter door de (room)boter te mengen met de lavas of zuring, de geraspte nootmuskaat, citroenrasp en versgemalen peper. Wikkel de boter in vetvrij papier en draai de uiteinden dicht. Als je de boter een tijdje wilt bewaren, plaats je hem zo in de koelkast. Daar blijft-ie minstens 2 weken goed. Deze boter is namelijk ook heerlijk bij kipfilet, steaks en allerlei soorten groenten.

2 Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de smokies aan één kant open met een scherp mes, open ze en verwijder de grote graat. Bevochtig een groot stuk bakpapier onder de kraan, verkreukel het een beetje en leg het op een grote bakplaat, nog steeds verkreukeld (zo voorkom je dat de smokies aan de bakplaat gaan plakken en uitdrogen). Leg de smokies erop, met het vel naar boven, en plaats ze onder de hete grill. Keer ze na 3 minuten voorzichtig om en schep op elk visje een paar klontjes van de boter.

3 Gril ze nog 3 minuten zodat de kruidenboter smelt en tegelijkertijd in de vis trekt. Serveer de smokies heet, met partjes citroen en vers brood.

Per portie: 517 kcal, 28 g vet (16,8 g verzadigd), 64,3 g eiwit, 1,4 g koolhydraten, 1,2 g suikers

4 personen
• 125 g zachte gezouten roomboter
• bosje lavas of zuring, fijngehakt
• ¼ muskaatnoot, geraspt
• geraspte schil van ½ citroen
• 4 arbroath smokies (schelvis)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief