Een flespompoen is heel geschikt om op de BBQ te grillen. Hij wordt er lekker zacht en romig van, een tikje zoeter en je krijgt van die decoratieve grillstrepen. Om een beetje pit toe te voegen, combineer je de pompoenplakken met een lik handgemaakte (heeeel makkelijk trouwens) spicy srirachaboter.
Srirachaboter:
Meng alle ingrediënten voor de boter.
Gegrilde pompoen
1. Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
2. Gril de plakken pompoen 15-20 minuten totdat ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
3. Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
TIP! Strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over het gerecht.
Voor 4 personen. Bereiding 30 minuten.
Srirachaboter
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.