Heb je een borrel of feestje of juist gewoon een avondje op de bank? Dan mag een schaal vol tortillachips niet ontbreken. En met een zonnige friszure perziksalsa ernaast maak je zeker weten indruk!
1. Verhit een grillpan en leg de perziken erin met de snijkant naar beneden. Gril ze 3 minuten. Keer ze om en bak ze nog 1 minuut op het velletje.
2. Neem de pan van het vuur en haal de perzikhelften uit de pan. Als ze voldoende zijn afgekoeld, trek je het velletje eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze met de rest van de ingredienten in een kom. Voeg zout en peper toe.
3. Serveer de salsa als dip met tortillachips of bij geroosterd vlees.
DIP VOOR 6 PERSONEN
• 5 kleine perziken, gehalveerd en pit verwijderd
• 2 tomaten, pitjes verwijderd, vruchtvlees in kleine blokjes
• handvol gehakte koriander, zonder steeltjes
• sap en geraspte schil van 1 limoen
• 1 kleine rode ui, grof gesnipperd
• 1 el chilisaus
• tortillachips, voor het dippen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.