Gegrilde perziksalsa met tortilla chips

Gegrilde perziksalsa met tortilla chips

Heb je een borrel of feestje of juist gewoon een avondje op de bank? Dan mag een schaal vol tortillachips niet ontbreken. En met een zonnige friszure perziksalsa ernaast maak je zeker weten indruk!

Bereiding

1. Verhit een grillpan en leg de perziken erin met de snijkant naar beneden. Gril ze 3 minuten. Keer ze om en bak ze nog 1 minuut op het velletje.

2. Neem de pan van het vuur en haal de perzikhelften uit de pan. Als ze voldoende zijn afgekoeld, trek je het velletje eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze met de rest van de ingredienten in een kom. Voeg zout en peper toe.

3. Serveer de salsa als dip met tortillachips of bij geroosterd vlees.

DIP VOOR 6 PERSONEN

• 5 kleine perziken, gehalveerd en pit verwijderd

• 2 tomaten, pitjes verwijderd, vruchtvlees in kleine blokjes

• handvol gehakte koriander, zonder steeltjes

• sap en geraspte schil van 1 limoen

• 1 kleine rode ui, grof gesnipperd

• 1 el chilisaus

• tortillachips, voor het dippen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine