Gegrilde koraalduivel in bananenblad

Gegrilde koraalduivel in bananenblad

Door vis te grillen in pakketjes van bananenbladeren, blijft-ie heerlijk smeuïg en vol van smaak. Als je geen bananenblad kunt krijgen, kun je ook aluminiumfolie gebruiken. Dat geeft hetzelfde resultaat en is minstens net zo gemakkelijk, al dan niet nog makkelijker. In dit recept passen we dit ‘trucje’ toe bij een vis die we niet elke dag eten: de koraalduivel. Mocht je hem niet kunnen krijgen, kies dan voor een andere witvis van de visboer.

Bereiding1. Meng voor de marinade de olijfolie,  limoenrasp en jalapeñopeper in een kom samen met wat zout en peper naar smaak. Houd zolang apart.

2. Houd de bananenbladeren om ze soepeler te maken 15-20 seconden een paar centimeter boven laag vuur. Veeg ze dan af met een vochtige theedoek of keukenpapier en leg ze op een snijplank.

3. Laat de barbecue of grillpan goed heet worden. Leg ondertussen op  elke onderste helft van de bananenbladeren een visfilet, druppel er flink wat marinade over en leg op elk een schijfje limoen. Wikkel de vis in het blad en steek er een houten prikker in om het pakketje dicht te maken.

4. Rooster de vispakketjes ongeveer 3-4 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan, tot de vis glazig en gaar is. Verdeel de vispakketjes over  4 borden en verwijder de prikker. 

Tip Koraalduivel is in Nederland niet goed verkrijgbaar, als vervanger kun je kiezen voor rodepoonfilets. Mocht je de koraalduivel wel kunnen krijgen, vraag je visboer om hem schoon te maken. Als je het zelf wilt doen, trek dan een handschoen aan of gebruik een doek als je de vis vastpakt ‒ in de scherpe stekels zit een pijnlijk gif.

Credits Recepten Helmi Smeulders; Fotografie Eef Ouwehand

Voor 4 personen

  • 1 vers bananenblad, nerf verwijderd, in vieren (25 x 25 cm)
  • 4 koraalduivelfilets (à 125 g,  of rodepoonfilets, zie tip) 
  • 4 schijfjes limoen 


Marinade 

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl rasp van een limoen 
  • ¼ tl fijngehakte jalapeñopeper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief