Kun je komkommer grillen? Oh ja! De combinatie van een barbecuesmaak van de buitenkant en de frisheid aan de binnenkant is echt een succes. Voeg vervolgens wat andere onverwachte smaken toe om de meest spannende salade van de zomer te krijgen.
1. Steek de barbecue aan. Snijd de komkommers in helften. Strooi het zout er overheen en laat het 10 minuten staan.
2. Snijd de tofu in stukjes. Dep de komkommer met een schone theedoek.
3. Gril de komkommer gedurende 2 minuten per kan op directe warmte. Leg ze op een bord samen met de tofu en de slablaadjes. Pers het limoensap er overheen. Sprenkel de olie er ook overheen en maak het af met pompoenpitten en geplukte dille. Strooi er als laatste nog wat zwarte peper over en serveer het meteen.
Voor 4 porties. Voorbereiding 30 minuten, bereiding 4 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.