8–10 personen
• 2 biologische kippen van ca 1,4 kg
per stuk, in vier of in acht stukken
verdeeld
• raapzaadolie
Marinade
• 2 flinke el van elk: knoflook, fijngeraspte gember en fijngesneden rode chilipeper
• 2 flinke el tomatenpuree
• 2 flinke tl van elk: kurkuma, komijn, gemalen koriander (ketoembar) en garam masala
• 4 flinke tl milde yoghurt
• sap van 2 citroenen
• 4 tl zeezout
Saus
• 6 kleine rode uien
• 1 kaneelstokje
• 1 kruidnagel
• 6 el van elk: wittewijnazijn en worcestersaus
• 6 el bloem
• 1 l biologische kippenbouillon of water
Bombay-aardappels
• 2–3 el olijfolie
• 2 flinke tl elk: zwart mosterdzaad, komijnzaad, garam masala en kurkuma
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
• 2 tomaten, in stukjes
• ½ citroen, in schijfjes
• klein bosje koriander
• 1,6 kg aardappels, in stukjes
Korianderyoghurt
• ½ bosje koriander, gehakt
• fijngeraspte schil en sap van ½ citroen
• 250 g milde yoghurt
Wortellintensalade
• een mix van 3 grote paarse en oranje wortels, in linten geschaafd
• 1 kropje little gem, blaadjes gescheurd
• blaadjes van 1 bosje munt
• ½ bosje koriander
• 1 tl komijnzaad, geroosterd
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.