De combinatie van de warme pompoen met de lichte witvis is heerlijk. Serveer met krokante aardappeltjes of een vers stukje brood.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de pompoen, knoflook, salie, zout, peper en uien op een bakplaat om met 3 el
pompoenpit-olie. Bak 45 min. in de oven.
2 Leg de vis op een dubbele laag alufolie, bedruppel met de rest van de olie en voeg de helft van het citroensap toe.
3 Vouw een pakketje van de folie en leg het op een andere bakplaat. Stoom ze de laatste 10–15 min. met de pompoen mee.
4 Neem de bakplaten uit de oven. Voeg de spinazie en de rest van het citroensap toe aan de pompoen.
5 Schep het op borden en leg de vis erop. Voeg de pompoenpitten toe.
4 personen
• pompoen van 1 kg, geschild en in parten
• tenen van 1 bolletje knoflook, geplet
• 2 rode uien, in partjes
• 15 g salieblaadjes, gescheurd
• 4 el pompoenpitolie
• 4 koolvisfilets
• sap van 2 citroenen
• 100 g spinazie
• handvol geroosterde pompoenpitten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.