Dat biet en ricotta geweldig samengaan, dat weten we allemaal. Met dit recept maak je deze smaaktopper nog lekkerder met rodewijnazijn en venkel. Smullen!
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de bieten en leg elk exemplaar op een stuk alufolie. Snijd de bovenkant kruiselings in, besprenkel ze met olie, bestrooi met zout en peper, en wikkel ze in de folie.
2. Rooster ze in 1 uur gaar in de oven. Breek de lof- en radicchioblaadjes af. Doe met de venkel in een schaal. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
3. Sprenkel wat rodewijnazijn over de bieten als ze gaar zijn. Leg ze op een bord en trek ze open. Verkruimel de ricotta erover en serveer met de salade.
4 personen
• 4 rode bieten
• olijfolie
• 4 stronkjes lof (rood en wit)
• 1 kropje radicchio
• 1 venkelknol, in heel dunne plakjes
• sap van 1 citroen
• scheutje rodewijnazijn
• 200 g ricotta
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.