Tim Anderson: ‘Ik zie dit altijd als een wezenlijk izakaya-gerecht, maar eigenlijk is het helemaal niet zo gangbaar. Ik denk zelfs dat ik het maar een paar keer bij een izakaya heb gegeten, maar het is een uitstekend borrelhapje: krokant, hartig, een beetje pittig en een beetje zoet. Het zou zomaar in een Amerikaanse sportbar geserveerd kunnen worden. Is het überhaupt wel Japans? Ik weet het niet, maar het is 100 procent izakaya en 100 procent verrukkelijk.’
1. Meng de gamba’s met de sake, de witte peper, de helft van de sojasaus en 1 eetlepel van de aardappelzetmeel of maïszetmeel, tot de gamba’s volledig bedekt zijn.
2. Roer de rest van de sojasaus, de zoete chilisaus en de mayonaise in een grote kom goed door elkaar. Schenk een laagje van 2,5 cm olie in een diepe pan en verhit op hoog vuur. Controleer de temperatuur van de olie door een paar druppels beslag (van de gamba’s) erin te laten druppelen; de olie is heet genoeg wanneer het beslag sist en meteen komt bovendrijven. Wentel de gamba’s door de rest van het aardappelzetmeel en laat voorzichtig een voor een in de olie zakken, zodat ze niet aan elkaar plakken.
3. Bak de gamba’s af en toe kerend in circa 4 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat een paar minuten afkoelen en meng dan door de chilimayo. Leg eventueel de slablaadjes op een bord, leg de gamba’s erop en bestrooi eventueel met de shichimi. Serveer met de partjes citroen erbij.
Tips:
Voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.