De felle kleuren knallen van het bord af. Prachtige gamba’s met oranje puntpaprika en vooral de twee gekleurde olies aan beide kanten van de gamba. Fijn detail: hij smaakt zoals hij eruitziet.
Limoen-leche de tigre
Snijd voor de limoen-leche de tigre de gemberwortel in stukken en doe ze samen met de bleekselderij, jalapeñopeper, suiker en knoflook in een blender. Mix het geheel zo glad
mogelijk. Voeg het limoensap toe en draai alles nog 2 minuten in de blender. Proef en voeg naar smaak zout toe. Giet het geheel door een bolzeef op een kom en druk het er
goed doorheen om alle smaken op te vangen.
Gamba-avocado ceviche
1. Snijd de gamba’s in drieën en doe ze samen met de koriander, chulpe mais en de helft van de ui in een mengkom. Voeg de leche de tigre toe en meng zodat de gamba helemaal in het vocht ligt. Laat ze 3 minuten garen.
2. Verdeel de inhoud van de kom inclusief het vocht over de borden en verdeel de avocadoblokjes erover. De overgebleven rode ui en oranje puntpaprika mogen bovenop
de gamba voordat je de olie gaat toevoegen. We gieten er op elk bord 1 eetlepel van elke olie bij. Aan de ene kant van de gamba de aji amarillo-olie en aan de andere kant de korianderolie. Zo krijg je twee mooie kleuren op het bord.
Voor 4 personen
Bereiding: 15 minuten
Limoen-leche de tigre
Extra nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.