Deze gadogadosoep maak je in een handomdraai, zeker als je nog een beetje quinoa hebt staan van de dag ervoor. Serveer er gebakken uitjes en een lekkere (pittige) sambal bij om de gadogadosoep nog meer smaak te geven. Bonus: deze gadogadosoep is vegetarisch en laat je de eieren weg dan is-ie veganistisch, dus écht iedereen kan ervan smullen!
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Breng de bouillon, gember en sojasaus aan de kook. Breng eventueel op smaak met zeezout en versgemalen peper. Voeg de kool en bonen toe en kook nog 10 minuten. Voeg de taugé en quinoa toe, breng opnieuw aan de kook. Leg eventueel de eieren in de bouillon om warm te worden.
3. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen. Snijd de eieren in het bord doormidden. Bestrooi met pinda’s en serveer.
Tip deze soep is ook lekker met gebakken tofu: snijd 325 g tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Schep in een kom om met 2 el ketjap manis en laat 30 minuten marineren. Bak de tofu in ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant in wat (kokos)olie en schep op het laatste moment door de soep.
2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.