Deze heerlijke pasta met champignonsaus, paddenstoelen en rucola is een feestje op tafel! Bovendien maak je het gerecht klaar in een handomdraai. Dankzij de eiwitrijke peulvruchten pasta mis je het vlees geen moment. Het ideale gerecht voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees!
1. Snijd de ui fijn, de kastanjechampignons in plakjes en scheur de paddenstoelen in grove stukken.
2. Kook de peulvruchten pasta fusilli kikkererwten in 7 minuten gaar in een pan met ruim kokend water.
3. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook, champignons, paddenstoelen en chilivlokken toe en bak kort mee. Voeg de melk, water en mix voor champignonsaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken, roer af en toe.
4. Serveer de saus over de fusilli en garneer met Parmezaanse kaas en rucola.
Dit recept is afkomstig van Greenfoodlab die zich inzetten voor de week zonder vlees.
voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.