Fudge brownie

Fudge brownie

Fudgebrownies die simpel en snel zijn om te maken? Je droom komt uit met dit recept, want je staat 10 minuutjes in de keuken om het beslag te maken en daarna doet de oven in 30 minuten het meeste werk voor je. Zoek een leuke film uit, plof met een theetje en dekentje op de bank en laat je neus verlekkeren door de heerlijke geur die uit de oven komt. Zo kom je de gure herfstdagen wel door!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Smelt de boter en 150 gr pure chocolade au bain marie. Vul hiervoor een kleine pan met kokend water en zet een grote kom bovenop de pan. Zorg ervoor dat de kom niet het water raakt. Als de chocolade is gesmolten, laat je hem even staan.

3. Voeg daarna de vanille aroma en suiker toe. Meng 1 voor 1 de eieren door het beslag. Daarna schep je de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door het beslag met een lepel.

4. Hak de chocolade in stukjes en meng ook door het beslag.

5. Vet een ovenschaal in met een beetje boter.

6. Bak de fudge brownie ongeveer 30 minuten in de oven.

Recept voor circa 10 personen

Tijd: 20-25 min. + 30 min. in de oven

  • 150 gr pure chocolade
  • 100 gr melk chocolade
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 gr bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • 120 gr boter

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine