Koekjes bakken is altijd leuk! Maak deze fruit-chocokoekjes samen met je kinderen en eet ze op als ze net uit de oven komen.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet drie bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
2 Doe de bloem, suiker, kaneel, zuiveringszout en zout in een kom. Voeg de olie en de eieren toe en meng tot een deeg. Voeg het gedroogde fruit en de helft van de chocolade toe.
3 Vorm er 24 gelijke balletjes van en leg ze op de bakplaten. Laat ongeveer 5 cm rondom de balletjes vrij. Druk de bolletjes voorzichtig plat met je vingers en verdeel wat van de overige
chocolade over de koekjes. Druk stukjes er een beetje in.
4 Bak de boekjes in 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Dip de helft van de koekjes in de gesmolten chocolade en leg ze nog even terug op het rek tot ze zijn afgekoeld.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
24 stuks
• 160 ml olijfolie, plus extra voor invetten
• 300 g bloem
• 200 g lichtbruine suiker
• 100 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 tl kaneelpoeder
• ½ tl zuiveringszout
• ½ tl zeezout
• 2 eieren, geklutst
• 100 g rozijnen
• 50 g gedroogde appel, grofgehakt
• 200 g pure chocolade (70%), gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.