Frittata met tomaten en brie

Frittata met tomaten en brie

Een lekkere, makkelijke maaltijd en koolhydraatarm. De combinatie tomaat, tijm en brie is hemels en heerlijk als lunch of avondkostje. Houd je niet van brie? Denk dan aan geitenkaas, feta of gewoon geraspte oude kaas (voor lekker wat pit!).

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Hak de knoflook en basilicum fijn, ris de blaadjes tijm van de takjes, was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de brie in dunne plakken.

3. Klop in een grote kom de eieren los, samen met de volle kwark en geraspte kaas. Voeg de knoflook, tijm, het basilicum en de tomaatjes, zout en peper toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.

4. Vet de quichevorm of ovenschaal in met de roomboter en giet het eimengsel erin. Verdeel als laatste de brie over de frittata (de brie zal in het eimengsel zakken, maar dat is geen probleem).

5. Zet de frittata voor circa 35 minuten in de oven en bak hem goudbruin. Serveer met wat extra tijm.

 

Credits Melissa de Vos (Lislovescooking), Angela Zamboni

Voor 4 porties

Bereidingstijd: 10 minuten; oventijd: 35 minuten

Koolhydraten: 3,6 gram per portie

  • 1 knoflookteentje
  • 2 takjes basilicum
  • 3 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm + extra ter garnering
  • 250 g tomatenmix
  • 100 g brie
  • 6 eieren
  • 200 g volle kwark
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • snufje zout
  • peper naar smaak
  • 1 tl roomboter

 Ook nodig

  • quichevorm 25 cm of een ronde ovenschaal

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief