Sharon de Miranda: ‘Vegetarisch en superfris! Ook nog eens lekker licht, en daarom perfect als zomers voorgerecht of tussendoortje.’
1. Was de komkommers goed en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Ontdoe de bleekselderij van de draden en snijd de stengels in plakjes.
2. Verhit wat koolzaadolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleekselderij toe met twee derde van de komkommerblokjes, het citroensap, de bouillon en yoghurt. Verwarm de soep, maar laat hem niet koken!
3. Pureer met een staafmixer tot een egale soep.
Je kunt deze soep zowel warm als koud serveren. Voor een koude soep laat je deze even 15 min. buiten de koelkast afkoelen. Zet daarna 20 min. in de koelkast om koud te laten worden. Verdeel bij het opdienen de rest van de komkommerblokjes over de kommen soep.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.