Een koelkast vol restjes vlees, groenten en aardappels of rijst? Gooi ze niet weg maar verwerk ze in deze roerbak van restanten en gebruik wat je voorhanden hebt. Ook kun je naar smaak kruiden en specerijen toevoegen.
1. Snijd het vlees en de aardappels in blokjes, de peultjes in schuine repen en de kousenband in stukjes. Pel de sjalotten en knoflook en snijd ze fijn. Stamp de kruidnagels, foelie en peper in een cobek tot poeder.
2. Verhit een flinke scheut olie in een wajan en fruit de sjalotten en knoflook tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze bruin. Doe het vlees in de pan met de gemalen specerijen, de trassi en de groenten en bak alles al omscheppend tot het gerecht goed warm is.
3. Snijd de bosuien in ringetjes en de peterselie fijn en bestrooi de fricassée ermee.
Serveer de sambal apart bij het gerecht zodat iedereen er naar eigen smaak van kan nemen
Voor 4 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.