Mexico, Mexicoooo… We zijn helemaal in Zuid-Amerikaanse sferen met deze freekehsalade op Mexicaanse wijze. Vervang voor een nog sneller recept de verse maiskorrels door mais uit blik. Laat de korrels uitlekken en voeg ze aan de salade toe. Ben je vegan? Laat voor een plantaardige versie van deze freekehsalade de feta weg.
1. Mix voor de dressing de koriander, jalapeños en het sap van 1 limoen in een kleine blender glad.
2. Doe de ui en het sap van de andere limoen in een kommetje. Voeg wat zout toe en meng alles met je handen.
3. Doe de gekookte freekeh in een grote slakom, schenk de korianderdressing erover, voeg de stukjes kerstomaat en de losgesneden maiskorrels toe. Hussel de rest van de ingrediënten erdoor en serveer.
Tip: Vervang voor een nog sneller recept de verse maiskorrels door mais uit blik. Laat de korrels uitlekken en voeg ze aan de salade toe. Laat voor een vegan versie de feta weg.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.
Voor 4 personen. Voorbereiden: 15 min.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.