De mosterdsaus in dit gerecht gaat geweldig samen met de worteltjes. Lekker bij een moot kabeljauw en nieuwe aardappeltjes.
1. Was en schil de bospeen en laat een klein stukje groen aan de uiteinden zitten. Halveer grote/dikke exemplaren en kook de peen in ca. 5 min. beetgaar.
2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de mosterd toe en verwarm op matig vuur. Roer de kookroom erdoor en laat de saus een paar min. zachtjes koken.
3. Snij het brood in kleine blokjes en bak ze in een steelpan in olijfolie goudbruin. Bestrooi met peper en zout.
4. Leg de bospenen op een schaal en schenk de saus erover. Bestrooi de Franse worteltjes met croutons en bieslook.
4 personen
• 500 g bospeen
• 1 el roomboter
• 1½ el Dijonmosterd
• 200 ml sojaroom (cuisine)
• 2 sneetjes oud brood
• 3 el olijfolie
• 2 el bieslook, fijngehakt
• zout en peper uit de molen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.