Deze knapperige Franse wafeltjes zijn heerlijk met mousse au chocolat of ijs. Perfect als tussendoortje of als koekje bij de koffie als nagerecht.
1. Maak een mal van een stukje karton (ik gebruik een taartdoos).
2. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
3. Smelt de boter in de magnetron of in een kleine steelpan.
4. Voeg de fijne kristalsuiker, een snufje zout en het vanille-extract toe.
5. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag.
6. Klop het eiwit stijf en schep het door het beslag.
7. Leg de mal op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconen bakmat. Schep een beetje beslag in het midden en strijk het beslag met een paletmesje glad.
8. Maak er een aantal op de plaat.
9. Bak de cigarettes circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze één voor één van de plaat, keer ze om en rol ze op. Pas op: ze zijn heel heet!
Credits fotografie: Renée Frinking
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.