Frambozen- meringues

Frambozen- meringues

De zelfgemaakte frambozencoulis geeft de meringue een heerlijke frambozensmaak. Natuurlijk kun je de schuimpjes zo eten, maar ze zijn ook heel lekker om te gebruiken voor de Eton mess of de aardbeientiramisu.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 90 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Doe de frambozen met de suiker in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel 2-3 minuten zachtjes koken. Wrijf het vervolgens door een fijne zeef en gooi de pitjes weg.

3. Zorg dat de kom en garde(s) die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit, anders krijg je ze niet stijf geslagen. Klop de eiwitten en het zout met een (hand-) mixer met garde(s) op. Voeg als de eiwitten schuimig beginnen te worden geleidelijk de fijne suiker toe. Blijf doorkloppen tot de eiwitten stijf zijn en de suiker is opgelost. Spatel vervolgens de poedersuiker door de meringue en doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van ongeveer 1½ centimeter. Spuit dopjes van zo’n 4-5 centimeter op de bakplaat.

4. Druppel voorzichtig enkele druppels van het frambozenmengsel op elk dopje en maak met behulp van een satéprikker een mooie swirl.

5. Laat de meringues 2-3 uur drogen in de oven. Zet de oven uit en laat ze in de oven met de deur dicht helemaal afkoelen.

Tip: Voordat de meringues de oven in gaan kun je ze nog bestrooien met wat grof gehakte pistache-nootjes.

Voor 20-30 meringues

Voor de frambozencoulis

  • 5 gr (diepvries)frambozen
  • 55 gr suiker

Voor de meringue

  • 3 eiwitten
  • snuf zout
  • 100 gr fijne suiker
  • 90 gr poedersuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief