Framboos-cheesecake mousse

Framboos-cheesecake mousse

Een écht verwendessert voor je allerliefste (schoon)moeder! Het is beslist niet moeilijk om te maken en je kunt het al daags van tevoren klaarzetten in de koelkast.

Bereiding

1. Kies eerst vier mooie glazen waarin je het dessert wilt presenteren.

2. Pureer ongeveer de helft van de frambozen met de staafmixer, of prak ze met een vork en wrijf ze daarna door een zeef.

3. Meng in een kom de roomkaas en yoghurt en voeg hieraan de frambozenpuree en poedersuiker toe. Roer het roomkaasmengsel door tot alles gelijkmatig verdeeld is.

4. Klop de slagroom met de suiker luchtig en net stijf en meng ongeveer de helft hiervan door de roomkaasmousse. Verdeel de mousse over de glazen en schep of spuit de overige slagroom erop.

5. Garneer met de overgebleven frambozen en een toefje muntblaadjes.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

VOOR 4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD 15 MINUTEN

  • 1 doosje verse frambozen
  • 200 g verse roomkaas
  • 100 g volle Griekse yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 4 takjes munt

EXTRA NODIG

  • staafmixer, optioneel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten