Zet de oven maar vast aan, want we gaan vispakketjes uit de oven maken. Met forel om precies te zijn. Koop hiervoor een hele vis bij de visboer of op de markt en controleer zijn versheid. Zijn de ogen helder en glinsterend, en de pupillen zwart? Ruikt hij prettig, maar wél naar ziltige vis? Check, dan heb je een goede te pakken. Als je het ingewikkeld vindt om forel schoon te maken, vraag dan of de visboer dit voor je doet.
1. Stoom de aardappels bijna gaar (ongeveer 10 minuten). Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken.
2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng de olijfolie met de citroenschil, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Wrijf de binnenkant van de vissen met dit mengsel in.
3. Leg elke forel op een groot vel bakpapier en vul de vis met de plakjes venkel. Leg de plakjes aardappel op het papier naast de vis. Pak nu de randen van het papier samen en vouw ze naar één kant om er een goed afgesloten pakje van te maken. Bind de pakjes evt. dicht.
4. Bak 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Serveer de vis met het vocht uit de pakjes, en met de crème fraîche en de partjes citroen.
Credits:recepten Rachel Khoo – fotografie David Loftus
300 g krieltjes, schoongeboend
Voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.