Het idee om fijngesneden of gemalen rauw rundvlees aan te maken met een mayonaiseachtige saus, keken we af van de Belgen. Maar waar onze zuiderburen hun filet preparé steevast serveren met frieten, is onze filet americain broodbeleg. Het is heel lekker en makkelijk om zelf te maken. Het enige nadeel is dat je daarna nooit meer iets anders wilt dan huisgemaakte filet americain.
1. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Doe het gehakte vlees in een kom.
2. Voeg de mayonaise, mosterd, het paprikapoeder toe en meng. Maak de filet americain verder op smaak met worcestershiresauce, tabasco en peper.
3. Eet de filet americain meteen, of bewaar hem maximaal 24 uur in de koelkast.
Voor 2-4 personen. Bereidingstijd 10 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.