Filet Americain

Filet Americain

Het idee om fijngesneden of gemalen rauw rundvlees aan te maken met een mayonaiseachtige saus, keken we af van de Belgen. Maar waar onze zuiderburen hun filet preparé steevast serveren met frieten, is onze filet americain broodbeleg. Het is heel lekker en makkelijk om zelf te maken. Het enige nadeel is dat je daarna nooit meer iets anders wilt dan huisgemaakte filet americain.

Bereiding



1. Hak de biefstuk met een scherp mes fijn. Doe het gehakte vlees in een kom.

2. Voeg de mayonaise, mosterd, het paprikapoeder toe en meng. Maak de filet americain verder op smaak met worcestershiresauce, tabasco en peper.

3. Eet de filet americain meteen, of bewaar hem maximaal 24 uur in de koelkast.
 

Voor 2-4 personen. Bereidingstijd 10 minuten

  • 200 g biefstuk
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl gladde scherpe mosterd
  • 1 1/2 tl zoet paprikapoeder
  • worcestershiresauce, naar smaak
  • tabasco, naar smaak
  • zout en peper






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief