Citroen Charlotte taart

Citroen Charlotte taart

Charlotte van citroen: is dit geen feestje om te zien, deze Charlotte van citroen? Op ieder feestje is het een hit, maar ook als je op een doordeweekse dag bezoek hebt – of in het weekend een koffie-date – is het een dikke aanrader. De Charlotte-taart wordt gemaakt van lange vingers, kwark, lemon curd en nog veel meer lekkers. Blijven je lange vingers niet op hun plek? Je kunt een feestelijk lintje om de taart binden, of een deel van de topping gebruiken om de rand mee in te smeren. Veel plezier in de keuken!

Bereiding

1. Laat de blaadjes gelatine minimaal 15 minuten weken in een schaaltje water.

2. Klop de slagroom met suiker stijf en spatel dit samen met de lemon curd door de kwark.

3. Neem een pannetje waarin je de melk verwarmt, zorg dat het niet te heet wordt. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in de warme melk. Roer tot ze volledig zijn opgelost en voeg dan toe aan het kwarkmengsel, roer goed door. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm.

4. Met lange vingers bedek je de bovenkant van de taart, uiteindelijk wordt dit de onderkant. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Eenmaal opgesteven verwijder je de ring van de springvorm.

5.Leg een bord op de taart en draai om. De lange vingers zijn nu de bodem. Plaats ook rondom de taart lange vingers. Ik snijd deze zelf altijd bij met een scherp mes zodat ze niet te hoog worden.

6. Maak de topping door mascarpone, slagroom en vanillesuiker in een kom stijf te kloppen. Verdeel over de bovenkant van de taart, laat hierbij een stukje van de rand vrij.

7. Decoreer de taart met een paar schijfjes citroen en vers rood fruit. Afgedekt in de koelkast 4-5 dagen houdbaar.

TIP
Blijven je lange vingers rondom niet goed zitten? Je kunt een lintje om de taart binden, of een deel van de topping gebruiken om de rand mee in te smeren als plakmiddel.

voor een 20 cm taart (12 personen)

  • 6 blaadjes (10 gram) gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 150 gram lemon curd
  • 500 gram kwark
  • 100 ml melk
  • 300 gram lange vingers

Topping

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • Citroen en rood fruit naar keuze

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine