De naamgeving van gerechten zorgt nogal eens voor verwarring. Je zegt fattet of fatteh afhankelijk van of je je in Syrië respectievelijk Libanon bevindt. Fattoush is dan weer een Arabische broodsalade. Het is allemaal afgeleid van het werkwoord fatfat, wat uit elkaar scheuren of breken betekent. In dit geval gaat het over het breken of scheuren van het brood dat in het gerecht wordt gebruikt. In het Midden-Oosten kennen ze vaak een wat heftiger ontbijt dan hier in Nederland en daar wordt deze heerlijke yoghurtsalade al aan het begin van de dag genuttigd. Snel, voedzaam en bijzonder lekker. In Nederland beginnen we de dag niet vaak met knoflook, maar die kun je natuurlijk ook weglaten. Ook kan dit gerecht bij de lunch of als lichte avondmaaltijd worden geserveerd. Het is verbazend lekker en een verrassende combinatie van smaken en texturen. De gebruikte Aleppo peper is een milde rode peper, hetzelfde als pul biber
Voor 6 personen
Bereidingstijd 15 minuten