‘Dit is een grappige variatie op een klassieker. Deze falafelburgers zijn zeer voedzaam en smaakvol, maar vanwege alle peterselie toch lekker fris. De bietjes voegen een subtiele zoetheid toe, en niet te vergeten een prachtige kleur. Mijn kinderen eten ze met hummus, maar ze zijn ook heerlijk met een tahindressing.’ – Gwyneth Paltrow.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen.
2. Pureer in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, peterselie, knoflook, ui, komijn, het zout en kikkererwtenmeel en gebruik de pulseerknop zodat alles goed wordt gemengd. Verdeel dit mengsel in 8 porties en vorm er gelijkmatige burgers van, 5-7½ cm in doorsnee.
3. Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en bestrijk de plaat met de olijfolie. Leg de falafelburgers erop en bak ze circa 10 minuten in de oven.
4. Keer ze en bak de andere kant ook 10 minuten.
5. Maak intussen een rucolasalade: schep in een kleine kom de rucola en koriander om met het citroensap en een mespunt zeezoutvlokken.
6. Leg voor het serveren 2 burgers op elk bord. Besprenkel ze met dressing en garneer met wat rucolasalade.
Voor 4 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.