Falafelburgers met bietjes

Intro

'Dit is een grappige variatie op een klassieker. Deze falafelburgers zijn zeer voedzaam en smaakvol, maar vanwege alle peterselie toch lekker fris. De bietjes voegen een subtiele zoetheid toe, en niet te vergeten een prachtige kleur. Mijn kinderen eten ze met hummus, maar ze zijn ook heerlijk met een tahindressing.' - Gwyneth Paltrow.

Ingrediënten

Voor 4 personen.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen.
 
2. Pureer in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, peterselie, knoflook, ui, komijn, het zout en kikkererwtenmeel en gebruik de pulseerknop zodat alles goed wordt gemengd. Verdeel dit mengsel in 8 porties en vorm er gelijkmatige burgers van, 5-7½ cm in doorsnee.
 
3. Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en bestrijk de plaat met de olijfolie. Leg de falafelburgers erop en bak ze circa 10 minuten in de oven.
 
4. Keer ze en bak de andere kant ook 10 minuten.
 
5. Maak intussen een rucolasalade: schep in een kleine kom de rucola en koriander om met het citroensap en een mespunt zeezoutvlokken.
 
6. Leg voor het serveren 2 burgers op elk bord. Besprenkel ze met dressing en garneer met wat rucolasalade.