Essex-cocktail

Essex-cocktail

Martini-mixexpert Giuseppe Gallo is hét gezicht van Jamie Oliver’s Drinks Tube en hij schudt geweldige cocktails uit zijn mouw. Wat dacht je van deze Essex cocktail, vernoemd naar zijn geboortestreek? 

Bereiding



1 Mix de gin, gembersiroop en het citroensap met een handvol ijsblokjes in een blender.

2 Wrijf de rand van een bierpul in met citroensap en druk hem dan in het zeezout.

3 Schenk de cocktail in het glas, vul aan met bier en serveer.

1 persoon

• 60 ml Bombay sapphire gin

• 25 ml gembersiroop

• 20 ml vers geperst citroensap (ca. 1 citroen), plus wat extra

• zeezout (Maldon)

• Brooklyn Lager of een ander licht of lagerbiertje, gekoeld


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!