Vergeet die simpele hamburgers, kipspiesjes en speklapjes en ga eens voor een luxe stukje vlees van de barbecue! Deze entrecote bak je naar smaak en serveer je vervolgens met homemade ansjovisboter.
1. Om ansjovisboter te maken stamp je 1 gehakte teen knoflook, 4 gehakte ansjovisfilets, 1 el gehakte bladpeterselie, ½ el olijfolie en een snufje zeezout in een vijzel. Voeg 150 g ongezouten boter toe en meng die erdoor. Rol de ansjovisboter zorgvuldig tot een cilinder in een stuk vershoudfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
2. Gril of bak een entrecote naar wens. Verwijder de vershoudfolie van de ansjovisboter en snijd er 2 plakjes van. Leg die op de entrecote. Serveer er een glas krachtige rode wijn bij.
1 persoon
– 1 teen knoflook (gehakt)
– 4 ansjovisfilets (gehakt)
– 1 el bladpeterselie (gehakt)
– 150 g ongezouten boter
– 1/2 el olijfolie
– snufje zeezout
– 1 entrecote
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.