Eenpersoons-appeltaart

Eenpersoons-appeltaart

Laura de Grave: ‘Heb je ook altijd al een hele appeltaart voor jezelf willen hebben? Maak dan deze eenpersoons-appeltaartjes! Simpel, heel erg lekker en ze zien er prachtig uit doordat je de appel in waaiervorm op het deeg legt. ‘

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem, 30 g suiker, 1 ei, en ¼ tl zout in een kom. Snijd de boter in blokjes en kneed met koele handen door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die tussen je handpalmen tot balletjes.

2 Bestuif je werkblad licht met bloem. Druk elk deegballetje met je handen uit tot een rond lapje van ca. Ø 10 cm. Leg de deeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Meng het hazelnootmeel met 40 g suiker en ½ ei in een kom. Snijd de appel met schil (verwijder het klokhuis) in flinterdunne schijfjes. Meng de appel met de kaneel en de hazelnootolie in een kom.

4. Verdeel het hazelnoot-suikermengsel met een lepel over het deeg. Verdeel de appel er in waaiervorm over.*

5. Bak de appeltaartjes in het midden van de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar.

* Het kan zijn dat je wat appel met kaneel overhoudt. Lekker voor in de yoghurt!

Foto credits: Jan Bartelsman.

Voor 4 personen. 40 min. bereidingstijd + 25-30 min. wachttijd.

  • 140 g spelt- of tarwebloem, plus extra om te bestuiven
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 1½ middelgroot ei
  • 65 g ongezouten roomboter (koud)
  • 40 g hazelnootmeel*
  • 2 kleine appels
  • 2 tl kaneel
  • 2 el hazelnootolie

* Je kunt hazelnootmeel kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken door 40 g hazelnoten in ca. 15-20 sec. fijn te malen in een keukenmachine.

Lekker met:

  • een bolletje ijs of een eetlepel vers geklopte slagroom of hangop.

Keukenspullen

  • bakpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine