Eendenconfit uit Kroatie

Eendenconfit uit Kroatie

Bereiding

Let op! Het marineren duurt zeker een halve dag. 

Eendenconfit: 1 Doe de eendenpoten in een grote braadslee. 

Voor de eend:
8 personen
• 8 eendenpoten (ca. 300 g per stuk)
• 5 jeneverbessen
• 5 pimentbessen
• 4 kruidnagels
• 3 handenvol zeezout
• klein bosje tijm
• klein bosje rozemarijn
• 6 laurierblaadjes
• 1,75 kg eendenvet

Voor de linzen:
8 personen
• 500 g puy- of andere kleine linzen
• olijfolie
• 4 plakjes gerookt spek, in reepjes
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 2 wortels, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• 1 bouquet garni (zie tip op p. 57 van Jamie magazine 3)
• 1,5 l hete kippenbouillon
• 400 g jonge spinazie
• extra vergine olijfolie
• rode wijnazijn

Voor de rode-uienjus:
• olijfolie
• 2 rode uien, in dunne ringen
• 1 el bloem
• 175 ml volle, fruitige Franse rode wijn
• 1 l hete kippenbouillon


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!