Let op! Het marineren duurt zeker een halve dag.
Eendenconfit: 1 Doe de eendenpoten in een grote braadslee.
Voor de eend:
8 personen
• 8 eendenpoten (ca. 300 g per stuk)
• 5 jeneverbessen
• 5 pimentbessen
• 4 kruidnagels
• 3 handenvol zeezout
• klein bosje tijm
• klein bosje rozemarijn
• 6 laurierblaadjes
• 1,75 kg eendenvet
Voor de linzen:
8 personen
• 500 g puy- of andere kleine linzen
• olijfolie
• 4 plakjes gerookt spek, in reepjes
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 2 wortels, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• 1 bouquet garni (zie tip op p. 57 van Jamie magazine 3)
• 1,5 l hete kippenbouillon
• 400 g jonge spinazie
• extra vergine olijfolie
• rode wijnazijn
Voor de rode-uienjus:
• olijfolie
• 2 rode uien, in dunne ringen
• 1 el bloem
• 175 ml volle, fruitige Franse rode wijn
• 1 l hete kippenbouillon
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.