Easy pulled pork

Easy pulled pork

Zet je schrap voor een verslavend lekker én makkelijk pulled pork-recept uit de oven. Samuel Levie: ‘In onze eigen worstmakerij hebben we een rookoven tot onze beschikking. Heb je die niet, dan kun je met dit recept ook eenvoudig in een gewone oven pulled pork maken. En onthoud voor de zomer: je kunt pulled pork prima op de BBQ (voor)bereiden. Serveer als hoofdgerecht voor een grote groep, of bewaar de helft om op brood te doen.’

Bereiding1. Meng het zout, de suiker en het gerookte-paprikapoeder in een kom en wrijf hiermee de varkensschouder en -nek goed in. Laat het vlees een hele nacht in de mariande staan. Met de sappen die eruit lopen, verlies je ook veel van het zout dat je er op hebt gesmeerd. Dat is de bedoeling.

2. Verwarm de oven voor op 140 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier. Vet een bakplaat in met olijfolie en leg de stukken vlees zo veel mogelijk met de vetkant naar boven in de oven. Laat het vlees   3 uur roosteren, totdat het helemaal uit elkaar valt.

3. Laat het vlees afkoelen en trek het met twee vorken uit elkaar. Het is lekker om pulled pork voor je het gaat serveren even in een hete pan op te bakken. Doe het op een broodje met bijvoorbeeld kimchi (gefermenteerde groenten), wat sla, sriracha (chilisaus) en sesamzaad.

Credits recepten Samuel Levie  Fotografie Saskia van Osnabrugge
 

10 personen 

  • 100 g zout 
  • 100 g basterdsuiker 
  • 60 g gerookte-paprikapoeder 
  • 1 kg varkensschouder
  • 1 kg varkensnek


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief