10 personen
1. Meng het zout, de suiker en het gerookte-paprikapoeder in een kom en wrijf hiermee de varkensschouder en -nek goed in. Laat het vlees een hele nacht in de mariande staan. Met de sappen die eruit lopen, verlies je ook veel van het zout dat je er op hebt gesmeerd. Dat is de bedoeling.
2. Verwarm de oven voor op 140 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier. Vet een bakplaat in met olijfolie en leg de stukken vlees zo veel mogelijk met de vetkant naar boven in de oven. Laat het vlees 3 uur roosteren, totdat het helemaal uit elkaar valt.
3. Laat het vlees afkoelen en trek het met twee vorken uit elkaar. Het is lekker om pulled pork voor je het gaat serveren even in een hete pan op te bakken. Doe het op een broodje met bijvoorbeeld kimchi (gefermenteerde groenten), wat sla, sriracha (chilisaus) en sesamzaad.
Credits recepten Samuel Levie Fotografie Saskia van Osnabrugge