Drakentaart

Drakentaart

Lang zal-ie leven! Met deze drakentaart zet je een knal van een taart op de feesttafel. Maak hem en verras je kleine man of duik samen de keuken in voor deze geweldige verjaardagstaart. Als je de stappen rustig volgt, dan is het echt goed te doen. Wil je helemaal uitpakken, verzin er dan een volledig drakenfeestje omheen. Het hoeft niet veel geld te kosten, laat je creatieve koppie (en Google) maar lekker ratelen.   

Bereiding

 

1. Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Hak
de chocolade voor de cake in piepkleine stukjes. Snijd de boter in blokjes. Doe de chocolade en boter
in een hittebestendige kom en zet die op een passende pan met zacht kokend water. Let op: de kom mag het water niet raken. De chocolade en boter smelten nu vanzelf, maar je moet wel af en toe goed roeren. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
 
2. Beslag maken:
Klop de eieren, het vanille-extract en de suiker in een kom met een elektrische mixer tot een luchtige,
lichtgele massa. Zeef het bakmeel en amandelmeel erboven en schep beide er zo luchtig mogelijk door. Schep dan de frambozen erdoor.
 
3. Cake bakken:
Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten in het midden van de
oven gaar. Kijk of hij gaar is door er een satéprikker in te steken; komt die er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Laat hem 20 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster.
 
4. Chocolademroom maken:
Smelt de chocolade voor de topping zoals in stap 1, maar laat de chocolade niet te heet worden. Ongeveer zo warm als je vinger. Schenk hem in een andere kom en roer de mascarpone erdoor. Bestrijk de cake met de chocoladeroom.
 
5. Versieren:
Rol de marsepein uit tot een dunne lap en steek  er met de uitsteker ongeveer acht draken uit. Maak een oogje met een suikerballetje en plak de draak op de zijkant van de taart. Bestrooi met hagelslag, zet de kaarsjes erin en steek ze aan. Lang zal-ie leven!
 

Voor 10 personen

Cake

  • 200 g pure chocolade (minimaal 72% cacaobestanddelen)
  • 200 g boter + extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 275 g fijne kristalsuiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g amandelmeel
  • 150 g frambozen (vers of ontdooid)


Decoratie

  • 200 g pure chocolade (minimaal 72% cacaobestanddelen)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g groene marsepein of rolfondant
  • 2 el pure chocoladehagelslag
  • 1 tl suikerballetjes
  • kaarsjes of sterretjes






 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief