Bietencarpaccio met burrata

Bietencarpaccio met burrata

De kruidige smaak van zwarte bessen geeft aardse bietjes een lekkere frisse kick. Gele en chioggiabieten krijgen ook nog eens een prachtig donker blozend randje tijdens het koken in het bessensap. Geef wat extra saus bij de carpaccio en leg er een flinke bol romige burrata op.

Bereiding

1. Schil de bietjes en doe ze in een passende pan met het bessensap. Vul aan met water tot ze bijna onderstaan en kook ze in ± 30 minuten afgedekt gaar. Keer regelmatig. Als je er gemakkelijk een keukenmesje in kunt steken zijn ze goed. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Meet intussen 60 ml van het kookvocht af en laat met de boter en eventueel wat extra bessen inkoken tot het dik en siropig is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Snijd de afgekoelde bietjes, het liefst met een mandoline, in heel dunne plakjes en verdeel over een schaal. Leg er de burrata op, bedruppel met olijfolie en bestrooi met de munt, peper en zout. Geef er de saus bij.

Vegan optie:

Geef verbrokkelde vegan feta, geitenkaas, of zachte kruidenkaas bij de bieten.

Voorgerecht voor ± 4 personen

Bereiden ± 40 min.

  • ± 400 g chioggia-, rode en gele bieten
  • 200 ml zwartebessensap, jostabessensap of vlierbessensap
  • 20 g zwarte bessen, jostabessen of vlierbessen, om te serveren (evt.)
  • 30 g boter
  • blaadjes van 1 takje munt
  • 1 flinke bol burrata
  • olijfolie om te bedruppelen

Ook nodig: mandoline (evt.)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet