Simpel, snel en voedzaam; deze doperwten-muntsoep heeft het allemaal in zich. En alsof dat nog genoeg puntjes zijn waar we blij van worden, is hij ook nog eens een lieveling in de lente, zomer en winter. Vier hoeraatjes dus voor deze soep, die het hopelijk in jouw kookreportoire ook goed doet!
1. Pel en snipper de ui.
2. Was de slablaadjes en hak grof.
3. Spoel de munt af onder koud water.
4. Doe de doperwtjes, ui en sla in een soeppan.
5. Voeg het water en wat zout toe.
6. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 minuten zachtjes koken.
7. Voeg de munt en slagroom toe en breng de soep zo nodig verder op smaak.
8. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot alle velletjes van de erwtjes zijn verdwenen.
Tip: garneer de soep met een extra scheutje room of met munt
Voor 4 personen, voorbereiding: 5 minuten, bereiding: 25 minuten:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.