Dit makkelijke recept is ideaal voor op een doordeweekse dag of op een zonnige zondag. De crostini’s smaken heerlijk bij de simpele soep.
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de uisnippers, venkel en knoflook in 15 minuten zacht.
2. Leg de baguettesneetjes ondertussen op een bakplaat en bedruppel ze met wat olijfolie. Rooster ze 10–15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Beleg ze met de geitenkwark.
3. Voeg de doperwten en hete bouillon toe aan het ui-venkelmengsel en kook de doperwten in ongeveer 5 minuten gaar. Doe dit alles over in een kom en pureer de soep met een staafmixer; voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer in kommen met wat olijfolie, bestrooi het geheel met de erwtenscheuten en geef er de geitenkwarkcrostini bij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
6 PERSONEN
• olijfolie
• 2 uien, gesnipperd
• 2 grote venkelknollen, gesneden
• 3 tenen knoflook, gehakt
• 1 baguette, in 12 diagonale sneetjes
• 100 g geitenkwark (of zachte geitenkaas)
• 200 g verse doperwten
• 1 l hete groentebouillon
• erwtenscheuten, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.