Doperwtensoep met crostini

Intro

Dit makkelijke recept is ideaal voor op een doordeweekse dag of op een zonnige zondag. De crostini's smaken heerlijk bij de simpele soep. 

Ingrediënten

6 PERSONEN

• olijfolie

• 2 uien, gesnipperd

• 2 grote venkelknollen, gesneden

• 3 tenen knoflook, gehakt

• 1 baguette, in 12 diagonale sneetjes

• 100 g geitenkwark (of zachte geitenkaas)

• 200 g verse doperwten

• 1 l hete groentebouillon

• erwtenscheuten, voor erbij

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de uisnippers, venkel en knoflook in 15 minuten zacht.

2. Leg de baguettesneetjes ondertussen op een bakplaat en bedruppel ze met wat olijfolie. Rooster ze 10–15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Beleg ze met de geitenkwark.

3. Voeg de doperwten en hete bouillon toe aan het ui-venkelmengsel en kook de doperwten in ongeveer 5 minuten gaar. Doe dit alles over in een kom en pureer de soep met een staafmixer; voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer in kommen met wat olijfolie, bestrooi het geheel met de erwtenscheuten en geef er de geitenkwarkcrostini bij.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!