Donut worry, be happy

Donut worry, be happy

Donuts zijn toch wel een van de leukste dingen om uit te delen. Die zoete glazuurlaag, daar wil je toch meteen je tanden in zetten? Deze versie is onze favoriet, want roze is reuze!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.

2. Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.

3. Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven.

4. Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.

5. Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.

Voor 6 donuts.

Bereidingstijd 10 minuten. Oventijd 15 minuten. Wachttijd 15 minuten

Donuts

  • 1 tl kokosolie, om in te vetten
  • 200 g bloem
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • 30 ml kokosolie, gesmolten
  • ¼ tl zout
  • 50 g appelmoes
  • rasp van 1 verse citroen

Topping

  • 100 g poedersuiker
  • sap van 1 verse citroen
  • 1 el bietenpoeder
  • 2 el gehakte pistachenoten
  • 1 tl rozenblaadjes
  • Donutvormpjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief