Ravneet Gill: ‘Ik wilde Maryland-koekjes met pure chocolade maken die lekker bros blijven na het bakken. Deze zijn echt leuk en blijven heel lang goed als je ze in een koektrommel bewaart (al betwijfel ik of ze de kans krijgen). Ze zijn toevallig ook nog vegan. Deze koekjes zijn zo al heel lekker, maar worden nog lekkerder als je ze met ganache ertussen sandwicht. Door de combinatie van de krokante koekjes en chocoladeganache draaien je ogen gewoon weg van genot.’
1. Klop de olie en golden syrup in een kommetje.
2. Meng in een grote kom de lichte basterdsuiker, het zuiveringszout, zeezout, de cacao en tarwebloem. Schenk het oliemengsel erbij en roer alles tot een samenhangend deeg. Voeg de chocoladestukjes toe en meng ze er goed door.
3. Schep het deeg op een met plasticfolie of bakpapier bekleed werkvlak en maak er een rol van circa 23 x 5 cm van. Wikkel de deegrol strak in plasticfolie of bakpapier en leg deze op een bakplaat. Zet 4 uur in de koelkast en dan 2 uur in de diepvries.
4. Verhit als je wilt gaan bakken de oven tot 160 °C. Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.
5. Snijd het koekjesdeeg met een scherp mes in plakjes van 5 mm en leg ze met voldoende tussenruimte op de beklede bakplaten.
6. Bak de koekjes 15 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen op de bakplaat.
7. Doe voor de ganache de beide chocoladesoorten en de zeezoutvlokken in een grote hittebestendige kom. Verwarm de slagroom en giet dit vervolgens bij de chocolade en meng totdat de chocolade gesmolten is.
8. Maak er met de mout-chocoladeganache sandwichkoekjes van.
Voor 30 enkele of 15 sandwichkoekjes
Voor de mout-chocoladeganache
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.