Crispy zalmtaco’s

Crispy zalmtaco’s

Zoet, zuur en een vetje, deze crispy zalmtaco’s hebben het allemaal in zich. Ook fijn: in ongeveer 20 minuten kan iedereen aan tafel, dus een perfect gerecht voor in een drukke werkweek. Is het bij jullie thuis juist in het weekend rennen, vliegen en weer doorgaan? Dan is dit recept ook all yours! Dit recept komt uit ‘Jamie Oliver – 7x anders’, waarin hij gerechten voor iedere dag van de week maakt. Van een simpele hap op maandag tot een flinke uitpakker voor het weekend. Met maximaal 8 ingrediënten tovert hij de meest verrassende gerechten op tafel met ingrediënten waar we allemaal dol op zijn. Ingewikkeld? Nee, juist niet!

Bereiding

1. Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Lepel de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente­uitjes schoon en snijd ze fijn. Trek de huid voorzichtig van de zalm, leg hem in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig­hoog vuur en bak hem aan beide kanten krokant. Wrijf de zalmfilets in met de cajunkruiden en bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de krokant geworden huid op de filets.

2. Rooster ondertussen de tortilla’s 15 seconden met een keukentang boven de vlam van je gasfornuis, of in een hete koekenpan. Strooi de mango, avocado en lente­ui over de tortilla’s, verdeel de zalmfilets er in vlokken over en verkruimel de crispy velletjes erboven. Doe de tomaatjes met het sap van 1 limoen in de pan en schep ze ongeveer 30 seconden om in de restwarmte; schep ze dan op de tortilla’s. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.

Energie: 584kcal Vet 24,6g Verz. vet: 5,8g Eiwit: 35g Koolhyd. 59,5g Suiker 17g Zout 1,8g Vezels 4,1g

Credits: 7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss

Voor 2 personen. Bereidingstijd 20 minuten

  • 160 g rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
  • 1 kleine rijpe mango
  • ½ kleine rijpe avocado
  • 2 lente­uitjes
  • 2 x 130 g zalmfilet, met huid, zonder schubben en graten van duurzame herkomst
  • 2 volle tl cajunkruiden
  • 4 kleine tortillawraps
  • 2 limoenen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief