Het grote voordeel van deze charlotte is dat je er zelfs na een kerstdiner van zes gangen nog wel een beetje van kunt eten, want hij is lekker licht en fris. Een tip voor bij het storten van de charlotte: wikkel de pan in een hete en vochtige keukendoek.
1. Gelei maken:
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verhit 2 eetlepels cranberrycompote met de granaatappelsiroop in een pan op halfhoog vuur. Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine door de siroop.
2. Pudding maken:
Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Spatel de rest van de cranberrycompote, de cranberrycompote met gelatine en de skyr er zo luchtig mogelijk door. Schep het roommengsel in de pan en bedek het met een deel van de lange vingers. Laat de pudding minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
3. Pudding versieren:
Stort de pudding op een mooi bord en zet de rest van de lange vingers ertegenaan. Strik het lint erom en verdeel de granaatappelpitten over de pudding. Bestuif hem heel licht met poedersuiker.
Ingrediënten voor 1 taart (circa 8 personen):
VOOR TAART
BAKGEREI
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.