19th century cocktail

19th century cocktail

Deze cocktail is geen echte signature cocktail want hij is een beetje te makkelijk bedacht, maar wel erg lekker. Het laat zien wat er mogelijk was geweest als we de jeneverexport naar Amerika niet waren gestopt in het interbellum.

Bereiding

  1. Schenk de jenever, witte crème de cacao, Lillet Blanc en het citroensap in een shaker tin.
  2. Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
  3. Strain de cocktail in een voorgekoeld coupe glas.
  4. Garneer de cocktail met een citroenzest.

Ik gebruik voor deze cocktail zelf jonge jenever, en het liefst Bobby’s jenever, samen met Dutch Cacao white crème de cacao. De Bobby’s jenever wordt gemaakt met citrus-achtige  ingrediënten uit Indonesië, zoals citroengras, gember en kardemom. Samen met het citroensap en de Lillet Blanc is de cocktail hierdoor lekker fris en licht zuur. De cacaolikeur eeft een heerlijke zoete finish zonder dat het chocolade tintje te sterk en overweldigend is. Eén van mijn favoriete cocktails!

1 glas

• 45 ml jenever
• 20 ml witte crème de cacao
• 20 ml Lillet Blanc
• 20 ml citroensap

VOOR DE GARNERING
• citroenzest

METHODE
• shake

GLAS
• coupe


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief