Deze cocktail is geen echte signature cocktail want hij is een beetje te makkelijk bedacht, maar wel erg lekker. Het laat zien wat er mogelijk was geweest als we de jeneverexport naar Amerika niet waren gestopt in het interbellum.
Ik gebruik voor deze cocktail zelf jonge jenever, en het liefst Bobby’s jenever, samen met Dutch Cacao white crème de cacao. De Bobby’s jenever wordt gemaakt met citrus-achtige ingrediënten uit Indonesië, zoals citroengras, gember en kardemom. Samen met het citroensap en de Lillet Blanc is de cocktail hierdoor lekker fris en licht zuur. De cacaolikeur eeft een heerlijke zoete finish zonder dat het chocolade tintje te sterk en overweldigend is. Eén van mijn favoriete cocktails!
1 glas
• 45 ml jenever
• 20 ml witte crème de cacao
• 20 ml Lillet Blanc
• 20 ml citroensap
VOOR DE GARNERING
• citroenzest
METHODE
• shake
GLAS
• coupe
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.