Citroensorbet

Citroensorbet

Bereiding

Wat is er lekkerder dan een ijsje met citroen op een warme, zonnige dag? Deze sorbet bevat geen room en is in een mum van tijd klaar. Even in de vriezer of ijsmachine en genieten geblazen!

1 Doe de suiker en citroenrasp in een pan met 250 ml koud water en verwarm dit mengsel op laag vuur tot de suiker na circa 5 minuten oplost.

2 Zeef het mengsel boven een kom en voeg de helft van de citroenrasp weer toe aan de vloeistof (gooi de rest weg). Voeg het citroensap toe. Roer goed, laat het mengsel iets afkoelen en bewaar het ongeveer 30 minuten in de vriezer.

3 Verwerk het mengsel dan in een ijsmachine tot het de textuur van sorbetijs heeft. Schep het ijs in een plastic bak en laat het 2 uur opstijven in de vriezer voordat je het serveert.

Wil je ijs met bloedsinaasappel maken? Klik hier voor het recept.

8–10 personen; ca. 500 ml

• 150 g fijne kristalsuiker

• geraspte schil en sap van 8 citroenen zonder waslaagje (ongeveer 300 ml sap)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!