Wat is er lekkerder dan een ijsje met citroen op een warme, zonnige dag? Deze sorbet bevat geen room en is in een mum van tijd klaar. Even in de vriezer of ijsmachine en genieten geblazen!
1 Doe de suiker en citroenrasp in een pan met 250 ml koud water en verwarm dit mengsel op laag vuur tot de suiker na circa 5 minuten oplost.
2 Zeef het mengsel boven een kom en voeg de helft van de citroenrasp weer toe aan de vloeistof (gooi de rest weg). Voeg het citroensap toe. Roer goed, laat het mengsel iets afkoelen en bewaar het ongeveer 30 minuten in de vriezer.
3 Verwerk het mengsel dan in een ijsmachine tot het de textuur van sorbetijs heeft. Schep het ijs in een plastic bak en laat het 2 uur opstijven in de vriezer voordat je het serveert.
Wil je ijs met bloedsinaasappel maken? Klik hier voor het recept.
8–10 personen; ca. 500 ml
• 150 g fijne kristalsuiker
• geraspte schil en sap van 8 citroenen zonder waslaagje (ongeveer 300 ml sap)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.